Nieuwsberichten >> Nieuws algemeen

Internationale INWA Conventie in Letland

Op 6 en 7 oktober jl. heeft de 16e internationale INWA conventie plaatsgevonden. Dit jaar in Letland in Jurmala.
Elk jaar vindt dit evenement op een andere locatie in Europa plaats. De INWA Conventie is een internationale bijeenkomst van Nationale INWA Trainers. Deze National Trainers worden dan bijgeschoold in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van Nordic Walking zodat zij dit mee kunnen nemen naar hun eigen land en zij de instructeurs in hun land hiermee kunnen updaten.

    

Dit jaar stond de bijscholing in het teken van het aanleren van testen en meten van conditie en Nordic Walking wandeltrainingsvormen met warming up oefeningen en krachtoefeningen. Een uitwisseling van kennis en tips vond veelvuldig en uitbundig plaats en gaf aan een ieder nieuwe informatie. 

Training en testen is populair aan het worden. In veel landen worden (Nordic Walking)wandelevenementen gehouden of World Cups en Championships. Wat is er dan mooier om dit goed getraind te doen of om lekker vooraf te trainen zodat prestaties verbeterd worden ?
Uiteraard gaat het niet alleen om  wedstrijdelementen bij INWA,  maar gaat het ook normale wandelaars die hun conditie en uithoudingsvermogen willen verbeteren. Ook zij hebben baat bij wandeltraining. Wandeltraining is laagdrempelig maar verbetert conditie, coördinatie en kracht. Tussentijds vinden er wandeltesten plaats om uw voortgang te meten zodat u ook daadwerkelijk concreet resultaat ziet.

Bent u geïnteresseerd in verbetering van conditie en zou u dit willen doen middels wandeltraining?
Informeer bij een INWA instructeur bij u in de buurt via de WAAR button op onze website.